25. jun 2019.25. jun 2019.

Poslanici o poplavama, napadu na Đilasa u Šapcu, Vuku Jeremiću i poljoprivrednom zemljištu

(Beta) - Poslanici su danas na početku rada Skupštine Srbije postavljali pitanja o poplavama u Beogradu, o napadu na predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i članove te partije u Šapcu, o predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću i o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta.
Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura povodom obilnih padavina i poplava tražila je da se u državnom budžetu za sledeću godinu izdvoji više sredstava za zaštitu od poplava.
Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije-Nova Srbija" ukazao je da se ne troše pare na izgradnju nacionalnog stadiona, što je stvar luksuza, "u trenutku kada je pola Beograda potpoljeno".
"Iluzorno je i neumesno trošiti budžetski novac na izgradnju stadiona", rekao je Vukadinović i dodao da utakmice prve lige gleda u proseku 3.000 ljudi, a nacionalne reprezentacije 10.000 ljudi, a da se najavljuje gradnja stadiona za 50.000 ili 60.000 gledalaca.
On je pitao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li je policija preduzela nešto u vezi sa incidentom u Šapcu kada su napadnuti i vređani aktiviste Stranke slobode i pravde.
"To nije prvi put da se baš u Šapcu dešavaju takve stvari, to je loše i opasno. Priča o tome kako to gnevni građani ne žele da trpe ne znam koga je ne samo demagoška, nego i štetna. Rasturanje i ometanje skupova političkih protivnika jeste neki od elemenata fašizma", ocenio je Vukadinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa