26. jun 2019.26. jun 2019.
U Manastiru Soko umetnička kolonija ŠPU

U Manastiru Soko umetnička kolonija ŠPU

U manastiru Soko, u organizaciji Škole primenjenih umetnosti i Eparhije šabačke u toku je treća umetnička kolonija pod nazivom "Riznica umetnosti i duhovnosti" u kojoj učestvuje 33 učenika i profesora iz šest srednjih umetničkih škola iz Beograda, Novog Sada, Niša, Užica, Kraljeva i Šapca.

Projekat je nastao uz blagoslov vladike Lavrentije i kao saradnja Eparhije šabačke, Škole primenjenih umetnosti, koja sadržajno i programski koordinira sve aktivnosti.

Cilj je razvijanje osećaja za likovnost, interpretaciju i snagu izraza mladih autora, povezanog sa verom i kulturnim nasleđem; negovanje duhovnosti, kroz upoznavanje manastirskog života, volontiranje na uređenju okruženja i samog manastira, kao i jačanje saradnje među učenicima i profesorima umetničkih škola u Srbiji.

Kolonija će trajati do 29. juna, a svi umetnički radovi koji budu nastali na jesen će biti prikazani na izložbi u Školi primenjenih umetnosti u Šapcu, a zatim i u ostalim gradovima širom Srbije iz kojih dolaze učesnici kolonije.

Radovi su i deo stalne galerijske postavke manastira Soko.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa