28. jun 2019.28. jun 2019.
SREDSTVA ZA 140 NOVIH SADNICA

SREDSTVA ZA 140 NOVIH SADNICA

Severna transferzala, odnosno obod Savaparka, biće bogatiji za 140 novih sadnica koje je Grad Šabac osvojio na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine. Sadnice će delom biti finansirane iz Zelenog fonda za pošumljavanje u 2019. godini, a ugovor o dodeli sredstava potpisali su juče načelnik Gradske uprave Šapca Milan Vasić i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

U finansiranju kupovine sadnica učestvuje i Grad Šabac sa 20 odsto.

Savapark ove godine, pored dobijenih 140 sadnica, dobija još jedno konkretno obličje – parkovsku aveniju koja će spojiti centar grada i tvrđavu uređenom pešačkom stazom.

-Savapark je kontrapunkt Beogradu na vodi. Naš Savapark biće na korist svim građanima, mi stvaramo parkovsku površinu sa zabavnim, sportskim i kulturnim sadržajima i na taj način izlazimo na reku, za razliku od prestonice koja izlazi sa zgradama. Kada je u pitanju ekologija i komunalno uređenje grada, Šabac funkcioniše po evropskim standardima. Mi prikupljamo smeće sa cele teritorije grada i odnosimo na Regionalnu deponiju “Srem-Mačva”, a jedan smo od retkih gradova koji ima Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje radi, rekao je načelnik Milan Vasić nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa