28. jun 2019.28. jun 2019.
Za najbolje, najuspešnije

Za najbolje, najuspešnije

Šabački osnovci i srednjoškolci, oni koji su se istakli posebnim dostignućima na takmičenjima najvišeg ranga u Srbiji, večeras su imali svoje trenutke u Gradskoj kući. Oni i njihovi profesori dobili su priznanja i nagrade koje već tradicionalno grad Šabac, na Vidovdan, dodeljuje najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima u protekloj školskoj godini.

-Verujem da dolazi vreme kada će se znanje ceniti najviše, a mi imamo čast da radimo sa divnom decom koju nosi želja da saznaju nešto novo, da se usavršavaju, uvek napreduju i da budu najbolji u znanju. Njihova volja i snaga čine ih vrhunskim, a mi smo tu da im pomognemo, usmerimo ih - istakla je Mirjana Obradović, nastavnica matematike u OŠ "Nikolaj Velimirović".

Učenici su ponosni na ono što su postigli i žele da i na raspustu nastave sa potragom za novim saznanjima, jer učenje ne vide kao sredstvo za dostizanje visokih ocena, već samoizgradnju i lično usavršavanje.

-Ne doživljavam takmičenje kao neku dodatnu obavezu, kao teret, već priliku da se dokažem i napredujem. Želim da i u nastavku školovanja kroz takmičenja prevazilazim prethodne rezultate - rekao je Stevan Marinković, jedan od nagrađenih učenika.

Želja Grada je da zajedno sa najboljim, najuspešnijima, stvara sve neophodne uslove kako bi mladi budućnost videli u svom gradu, da tu grade karijere, stvaraju porodicu, da budu srećni u Šapcu, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

-Lepo je u inostranstvu, ali može da bude lepo i u Šapcu, ja to znam i želim da i vi verujete u to. Ne ide uvek sve po planu, onako kako smo želeli, ali stvari mogu da se menjaju. Vi ste šampioni znanja, vi ste najbolji predstavnici svog grada i potrebni ste vašem, našem gradu. Budućnost pripada vama - rekao je Zelenović.

U osnovnim školama nagrađeno je 55 učenika, 44 nastavnika i sedam ekipa. Ukupan iznos izdvojen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 932.000 dinara. Broj nagrađenih srednjoškolaca je 88, nastavnika 44 i četiri ekipe. Za učenike i nastavnike srednjih škola opredeljeno je 839.400 dinara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa