Info

2. jul 2019.2. jul 2019.
Zelenović osudio pretnje smrću voditeljima TV Šabac

Zelenović osudio pretnje smrću voditeljima TV Šabac

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović osudio je danas pretnje smrću autorima i voditeljima emisije "Dobar, loš, zao" na Televiziji Šabac Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu i pozvao nadležne da najhitnije reaguju i adekvatno sankcionišu odgovorne.

"Srbija je ogrezla u nasilju. Naše društvo se nalazi u izuzetno opasnoj situaciji. Pretnje nasiljem nezavisnim novinarima, ali i bilo kome drugom ko se usudi da iskaže mišljenje različito od onoga što nam govori režim, svakodnevnica su u Srbiji, a stvar se sve češće ne završava samo na pretnjama. Samo u proteklih sedam meseci imali smo preko petnaest slučajeva pravog fizičkog nasilja sa upravo ovakvim motivacijama u pozadini", naveo je Zelenović u saopštenju.

Zelenović je naveo da ozbiljna državna i društvena kriza nije došla slučajno, već predstavlja direktan rezultat dubokih podela među građanima na čijem stvaranju "režim Aleksandra Vučića predano radi već osmu godinu za redom".

"Verbalno i fizičko nasilje, agresija, odsustvo dijaloga, podeljenost društva, organizovane hajke koje vode režimski tablodi i mediji prema svakom drugačijem mišljenju će imati fatalne posledice. Režim nije u stanju da kontroliše sve one koji su mu poverovali da su kritički nastrojeni građani, novinari, javne ličnosti ili političari 'državni neprijatelji', 'izdajnici', 'plaćenici', 'lopovi', 'fašisti', 'ološ' i sve drugo čime režim sistematski etiketira neistomišljenike", dodao je Zelenović.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa