2. jul 2019.2. jul 2019.
Zelenović osudio pretnje smrću voditeljima TV Šabac

Zelenović osudio pretnje smrću voditeljima TV Šabac

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović osudio je danas pretnje smrću autorima i voditeljima emisije "Dobar, loš, zao" na Televiziji Šabac Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu i pozvao nadležne da najhitnije reaguju i adekvatno sankcionišu odgovorne.

"Srbija je ogrezla u nasilju. Naše društvo se nalazi u izuzetno opasnoj situaciji. Pretnje nasiljem nezavisnim novinarima, ali i bilo kome drugom ko se usudi da iskaže mišljenje različito od onoga što nam govori režim, svakodnevnica su u Srbiji, a stvar se sve češće ne završava samo na pretnjama. Samo u proteklih sedam meseci imali smo preko petnaest slučajeva pravog fizičkog nasilja sa upravo ovakvim motivacijama u pozadini", naveo je Zelenović u saopštenju.

Zelenović je naveo da ozbiljna državna i društvena kriza nije došla slučajno, već predstavlja direktan rezultat dubokih podela među građanima na čijem stvaranju "režim Aleksandra Vučića predano radi već osmu godinu za redom".

"Verbalno i fizičko nasilje, agresija, odsustvo dijaloga, podeljenost društva, organizovane hajke koje vode režimski tablodi i mediji prema svakom drugačijem mišljenju će imati fatalne posledice. Režim nije u stanju da kontroliše sve one koji su mu poverovali da su kritički nastrojeni građani, novinari, javne ličnosti ili političari 'državni neprijatelji', 'izdajnici', 'plaćenici', 'lopovi', 'fašisti', 'ološ' i sve drugo čime režim sistematski etiketira neistomišljenike", dodao je Zelenović.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa