11. jul 2019.11. jul 2019.
U toku rekonstrukcija Karađorđeve ulice

U toku rekonstrukcija Karađorđeve ulice

Tokom vikenda očekuje se asfaltiranje prvog dela Karađorđeve ulice čija je rekonstrukcija u toku. Posle rekonstrukcije ove ulice,radovi se sele u Nikole Pašića, Surepovu a zatim i u Prote Smiljanića. Sve su to saobraćajnice kojim će prolaziti novi javni prevoz od jeseni koji će povezati različite delove grada kojim do sada nisu prolazili gradski autobusi.

Karađorđeva ulica, jedna od najvažnijih saobraćajnica u gradu, dobiće sasvim drugačiji izgled – više mesta za parkiranje, dovoljno prostora za javni prevoz, pešake i bicikliste.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović objasnio je danas zašto se odustalo od prvobitnog plana za rekonstrukciju ove ulice.

-Karađorđeva je jedna od najvažnijih ulica i mi smo planirali da potpuno promenimo način funkcionisanja saobraća u njoj. Međutim, nismo uspeli da rešimo problem parking mesta za čitav ovaj kraj. Trebalo je da obezbedimo parking iza Jankove škole gde je jedan gradski plac, ali nismo uspeli da rešimo pristupne saobraćajnice. Onda smo usvojili primedbe građana iz ove i okolnih ulica da nam nedostaje između 40 i 50 parking mesta i ovom rekonstrukcijom menjamo način parkiranja. Biće više parking mesta, a istovremeno nećemo narušiti način na koji pešaci i biciklisti koriste ovu ulicu, biće dovoljno mesta za sve, rekao je gradonačelnik prilikom posete radovima u Karađorđevoj.

On je najavio nove linije gradskog prevoza i naglasio da će rekonstrukcije biti rađene najbrže moguće i u skladu sa potrebama građana.

Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa