12. jul 2019.12. jul 2019.
MUP apelovao na učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju propise pred vikend

MUP apelovao na učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju propise pred vikend

(Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju propise imajući u vidu da se na putevima u Srbiji očekuju dodatne gužve i pojačan saobraćaj, saopštio je MUP.
"Imajući u vidu predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, apelujemo na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu. Apelujemo na sve takođe da na put kreću odmorni i prave pauzu na svaka dva sata", rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.


On je istakao da je od početka jula na putevima u Srbiji zabeležena pojačana frekvencija saobraćaja uz povećen broj motocikala, mopeda, bicikala i pešaka, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba.

Analize pokazuju da se u toku letnjih meseci dogodi najveći broj saobraćajnih negoda i da su najčešći uticajni faktori nesreća sa poginulim osobama u letnjim mesecima neprilagođena brzina, propust vozača i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom letnjih meseci, neprilagođena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa