Инфо

16. јул 2019.16. јул 2019.
Пријем за пољопривреднике из Тешња  темељ будуће сарадње

Пријем за пољопривреднике из Тешња темељ будуће сарадње

Заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић и председник Скупштине града Немања Пајић угостили су данас, на пријему у Градској кући, делегацију пољопривредника из Тешња (БиХ).

Делегација предвођена директором Агенције за развој општине Тешањ - ТРА Исмаром Алагићем боравиће у Шапцу до краја недеље, а циљ њихове посет је упознавање за пољопривредним потенцијалима града и постављање темеља за будућу сарадњу.

Представници тешањских пољопривредника препознали су у нашем граду поузданог партнера за размену искустава у области пољопривреде, добар пример политике и пракси које се у овој области примењују, али и потенцијалног сарадника првенствено за пројекте пограничне сарадње којима бисмо заједнички аплицирали на фондове Европске уније.

- Увек нам је задовољство да угостимо све оне који у наш град долазе са жељом да га упознају, сазнају више о нашим људима и начину живота у Шапцу, сретну се са нашом културом и вредностима. Поред богате културне и историјске баштине, али и првина и модерних европских вредности, Шабац је поносан и на то што је пољопривредни крај, шта више, у Шапцу на пољопривреду гледамо као на велику развојну шансу. За нас је изузетно значајно што нас и други препознају као пример добре праксе када је пољопривреда у питању, али и као респектабилне партнере за пословну сарадњу, истакао је прилком пријема заменик градоначелника Душан Костадиновић.

Предвиђено је да се делегација из Тешња у наредним данима упозна са шабачким пољопривредницима, представницима институција, посети газдинства и задруге, али и сазна више о култури и историји нашег града кроз обиласке културних установа и интересантних локација.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa