Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Бакић: Вучић неће признати пораз на изборима

Бакић: Вучић неће признати пораз на изборима

Социолог Јово Бакић изјавио је да актуелна власт председника државе Александра Вучића сигурно неће отићи добровољно и да неће признати евентуални изборни неуспех.

Бакић се за недељник Време сложио са констатацијом да је оружана сила једини начин смене власти, а како је додао кључно је питање "да буде што мање крви" и треба размишљати на којим би се начином то могло остварити.

"Јер ова власт сигурно добровољно отићи неће. Она може изгубити на изборима, али неће то признати. Као ни што Милошевићева власт није признала да је изгубила изборе. Морала је да се употреби сила", рекао је Бакић.

Он је рекао да су људски животи најдрагоцењи и да зато треба све учинити како би дошло до смене власти, али не по цену склапања договора са мафијом.

"Јер, ако смо склопили договор с мафијом, а изгледа да је један део опозиције на то спреман, онда смо 'џаба кречили'. Онда је то само замена ауторитарне олигархије једном чистом олигархијом која ће, такодје, имати везе с мафијом", рекао је Бакић и додао да са мафијом нема преговора јер се онда пристаје на њене услове.

Бакић је оценио да је лидер Српске напредне странке и председник Србије "врло даровит демагог који демагогију спроводи на један вешт начин и отуда и јесте на власти", али и да "омаловажава сваког ко другачије мисли и буквално се смеје у лице том истом народу на који се позива".

"Он се свима нама подсмева. Синиша Мали у борби против корупције? Смеју нам се свима у лице и кажу:' Погледајте какви сте магарци. Видите како вас стално магарчим а то могу јер пролази'", рекао је Бакић.

Бакић је додао да Вучић обезбедјује послушност својих кадрова тако што их држи у "в.д. стању", јер би они у случају да су стално на некој функцији, имали и могућност да самостално делају.

"Ја сам вршилац дужности нечега. А онда, после две године, пребаце ме на неку другу такву позицију и опет сам у в.д. стању, а на моје место додје други такодје као в.д. Ако би они били стално на неом месту имали би и могућност да самостално делају. Овако то није могуће", рекао је Бакић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa