Инфо

19. јул 2019.19. јул 2019.
Министар Лончар у шабачкој Болници

Министар Лончар у шабачкој Болници

Министар здравља Златибор Лончар је током боравка у шабачкој болници уручио осам преосталих уговора, од укупно 26, за болнице у Србији о набавци лапароскопске опреме за минимално инвазивне операције. Вредност једног апарата је 15 милиона динара, а Министарство је за апарате издвојило три милиона евра.

"Циљ нам је да наши пацијенти имају исте услове лечења као у Европи и да се осим Београда, компликоване операције раде и у болницама по градовима Србије, које ће за то бити опремљене софистицираним уређајима али и кадровски", рекао је у Шапцу, министар здравља Златибор Лончар, уручујући уговоре о набавци лапароскопске опреме директорима осам болница.

"Нема зарастања рана, нема превијања, нема неких компликација које могу да се дешавају. Једноставно речено, озбиљни бенефити и за пацијенте и за државу и за трошкове. Драго ми је да је све ово успело, да смо обучили људе и да смо добили оно што смо желели", рекао је Лончар.

Током обиласка одељења хирургије и неурологије, министар Лончар је нагласио да није случајно дошао у шабачку болницу, јер је она позитиван пример рада менаџмента и запослених који су не чекајући државу, донацијама занављали опрему.

"Приоритети шабачке болнице су минимално инвазивна хирургија, интервентна кардиологија, пејсмејкер, ангио-сала, здравствена заштита деце и омладине, ту заиста правимо добре резултате зато што имамо добар споразум са Институтом за мајку и дете", рекао је Слободан Поповић, директор Опште болнице Шабац.
РТС

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa