Инфо

20. јул 2019.20. јул 2019.
За викенд планиране осме шабачке коњичке свечаности

За викенд планиране осме шабачке коњичке свечаности

Осме Шабачке коњичке свечаности обележиће предстојећи викенд на Шабачком хиподрому. Током два дана одржаће се чак десет галопских трка, а најважнија је у недељу, Меморијал краља Александра. То је трка са великом традицијом, а после Другог светског рата трчала се као Куп Маршала Тита.


На Шабачком хиподрому ова трка већ има сопствену традицију јер се трчи од 2008. године. За галопску трку сезоне пријављено је чак 14 грла, а већ четири године пехар одлази у шталу Интергај из Бијељине. Двоструки победник Саммy’с Wарриор из ове штале прешао је у Шабац, у тренингу код Бојана Шендековића

– Нигде нису тако лепе трке као у Шапцу. Очекивања су нам велика, а наступићемо чак са 20 грла у два дана. Саммy’с Wарриор ће бранити наше боје и пласман међу прва четири грла био би успех, каже Шендековић.

Коњички спорт је омиљен у Шапцу, а током сезоне организује се чак 12 коњичких дана, што је највише у Србији. Трке прати од три до пет хиљаде гледалаца. Поред трка организује се традиционална ревија шешира, Ладие’с даy, а први пут у сарадњи са Мисс Сербиа организује се и избор за Мисс Западне Србије.

Коњарство има дугу традицију у шабачком крају, чак од од 1820. године. После Првог светског рата у Шапцу је био хиподром по узору на енглеске хиподроме. Крајем шездесетих година хиподром је са Тркалишта измештен на нову локацију, преко пута Пољопривредне школе. По многима Шабачки хиподром има најбољу травнату стазу у Србији, а овде су смештени најбољи галопери за тренинг као и за бригу о њима
Извор: Данас

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa