Инфо

21. јул 2019.21. јул 2019.
Акција контроле неопходна

Акција контроле неопходна

Овог викенда почела је велика акција МУП-а, која ће уз ауто-пут обухватити и регионалне и магисталне путеве, а казне ће се писати кумулативно, за пребрзу вожњу, невезивање појаса и несиправност возила.

Oд почетка туристичке сезоне, од првог јуна чак 90 људи изгубило је живот у саобраћају у Србији. То је чак 43 одсто више него прошле године у истом периоду. За 14 дана у јуну погинуло је 16 људи, међу њима и једна беба која није била везана у сигурносној корпи у возилу.

Највише лица је погинуло јер нису била везана сигурносним појасом. Чак 70 одсто путника не користи сигурносни појас на задњем седишту, а скоро 20 одсто се не везује на месту возача и сувозача.

У МУП-у кажу да ће од сада пресретачи уместо да контролишу брзину, проверавати везивање појаса на ауто-путу на задњем седишту.

Казна за такве прекршаје за два невезана детета је и до 20.000 динара.

Други велики проблем, који истичу стручњаци, јесте недржање растојања између возила на ауто-путу које мора бити три секунде између вас и возила испред вас. При брзини од 100 километара на час, 84 метра су довољна дистанаца да се зауставите.

РТС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa