Инфо

23. јул 2019.23. јул 2019.
Труднице могу телефоном да пријаве послодавца који им ускраћује права

Труднице могу телефоном да пријаве послодавца који им ускраћује права

Почела је са радом нова бесплатна линија за пријаву послодаваца који трудницама и породиљама ускраћују права.

У понедељак је у 15 часова у оквиру телефонског броја 0800 300 307 званично почела са радом бесплатна линија за пријаву неправилности у области рада.

Бирањем опције 2, труднице и породиље сада лакше и брже могу директно Инспекцији рада пријавити послодавце који су прекршили закон и ускратили им нека од њихових права, саопштило је Министарство рада„

Министар Зоран Ђорђевић је навео да држава жели да заштити све труднице, породиље и мајке и омогући им остварење свих права која им припадају.

"Инспекција рада ће се са дужном пажњом посветити овом проблему и верујем да ћемо увођењем ове линије успети да станемо на пут онима који су себи дали за право да ускрате трудницама и породиљама оно што им законом припада. Влада Србије наставиће активно да ради на побољшању положаја мајки у Србији, да он буде из дана у дан све бољи, јер је то приоритет и циљ наше популационе политике", истакао је Ђорђевић.

На сајту Министарства у оквиру категорије "Регистри" редовно ће бити ажуриран посебан списак свих оних послодаваца за које се докаже да су прекршили закон, у овом случају према породиљама и трудницама.
RTS

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa