Инфо

25. јул 2019.25. јул 2019.
Влада Србије донела одлуку о оснивању Академије струковних студија у Шапцу

Влада Србије донела одлуку о оснивању Академије струковних студија у Шапцу

Влада републике Србије донела је одлуку о оснивању Академије струковних студија Шабац. Како се наводи у донетој одлуци, Академија је основана тако што је извршена статусна промена спајања Високе медицинске и пословно-технолошке школе струковних студија, Високе пољопривредне школе струковних студија и Високе школе струковних студија за васпитаче.

Академија је самостална високошколска установа која у обављању делатности обједињује образовни, примењено-истраживачки и стручни рад, као компоненте јединственог процеса високог образовања.

Такође, како се наводи у одлуци, Академија је установа која обавља делатност високог образовања кроз остваривање основних, специјалистичких и мастер струковних студија, из више научних и стручних области у оквиру образовно-научних поља: Техничко-технолошке науке, Друштвено-хуманистичке науке и Медицинске науке.

Академија има орган управљања - савет, орган пословођења - председника, стручне органе и студентски парламент. За вршиоца дужности председника Академије именована је Маријана Исаковић.

Вршилац дужности председника подноси захтев за издавање дозволе за рад у року од 60 дана од дана доношења статута Академије. Даном уписа у судски регистар, Академија преузима запослене, имовину, права и обавезе, матичне књиге студената и све друге евиденције Високе медицинске школе, Високе пољопривредне школе и Високе школе за васпитаче.
E kapija

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa