Инфо

2. август 2019.2. авг 2019.
Обрадовић (Двери): Обећавам да ћемо спречити одржавање избора ако буду непоштени

Обрадовић (Двери): Обећавам да ћемо спречити одржавање избора ако буду непоштени

БЕОГРАД, 2. августа 2019. (Бета) - Председник Двери Бошко Обрадовић реагујући данас на изјаве председника Србије Александра Вучића обећао је да ће спречити одржавање предстојећих избора уколико буду "недемократски, нефер и непоштени".

"Ако власт не жели да прихвати препоруке Стручног тима покрета 'Један од пет милиона', ако игнорише захтеве са протеста, онда могу да потврдим да ћемо спречити такве избора. Изборни лоповлук је такође тешко кривично дело", наводи се у писаној изјави Бошка Обрадовића.

Обрадовић је оценио да власт изабрана на "недемократским изборима неће бити легитимна", а да је борба "против диктатуре потпуно нормално и демократска".

"Вучић се плаши бојкота избора којим би коначно била обелодањена пропаст српске демократије после 30 година од уводјења вишестраначја и трагични повратак на време једнопартијске диктатуре", казао је Обрадовић.

Он је додао је власт "заболело" његово наглашавање да за договор власти и опозиције морају да постоје одредјене гаранције, односно да мора да буде "стављен потпис обе стране на заједнички документ који би настао као резултат преговора".

"Понављам да би најбоља гаранција била прелазна, техничка Влада која би омогућила спровођење препорука Стручног тима протеста 'Један од пет милиона' о слободи медија и фер и поштеним изборима", рекао је он.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa