Инфо

12. август 2019.12. авг 2019.
Асфалтиране Ускочка и Јасеновачких жртава; градоначелник демантује да је тендер намештен

Асфалтиране Ускочка и Јасеновачких жртава; градоначелник демантује да је тендер намештен

За викенд и данас асфалтиране су две улице, Ускочка и Јасеновачких жртава. Ускочка улица дугачка је 440, а широка око 7 метара, а вредност радова је око 7,5 милиона динара. Улица Јасеновачких жртава у дужини од 500 и ширини 5,5 метара изискивала је једнако новчано улагање, па је укупна вредност радова ове две улице око 15 милиона динара. Радове је посетио градоначелник шапца Небојша Зеленовић.

-Ове две улице су биле приоритет јер ће први пут откако постоји град Шабац кроз Шипурске ливаде проћи градски превоз. Повезаћемо Летњиковац, Американкино имање и Шипурске ливаде са остатком града квалитетним јавним превозом. Када завршимо све улице које су везане за нови концепт јавног превоза, онда ћемо по приоритетима радити и остале улице у граду. Новца има довољно, а позивам грађане у чијим су улицама радови да кажу извођачима шта год имају, да се евентуално ураде нека проширења, уласци у дворишта, скретања, а Град Шабац је на услузи грађанима да кажу шта год је њима важно, рекао је Зеленовић.

Градоначелник је искористио прилику да подсети да су наводи шабачке опозиције да је тендер за јавни превоз намештен, неистинити.
-У току протекле недеље смо имали примедбе од стране опозиције у Шапцу како је тендер за јавни превоз намештен. То су глупости. Не може тендер који је јаван и који траје 60 дана да буде намештен. Свако може да се пријави на њега, свако може да каже ако има неку примедбу, а на крају крајева, читава ова процедура коју је расписала Градска управа града Шапца је прошла и контролу Министарства финансија и надлежне агенције за јавно-приватно партнерство, пошто је у питању концесија за јавни превоз коју смо имали и до сада, рекао је градоначелник и позвао све учеснике из Србије и иностранства да се пријаве ако испуњавају високо постављене захтеве за екологију и квалитет аутобуса које заслужују грађани Шапца.

Следећа улица по плану за асфалтирање у граду је Сувоборска (од Обилазног пута до улице Николе Тесле), а у сеоском подручју следећа на реду је Бела Река.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa