Инфо

13. август 2019.13. авг 2019.
Годишњица Мишарске битке

Годишњица Мишарске битке

Код спомен обележја Карађорђу и мишарским јунацима обележена је 213. годишњица Мишарске битке. Венце су положили представници Града Шапца, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и војске, и Задужбинског друштва "Први српски устанак".

У име Града Шапца почаст јунацима одао је председник Скупштине града Немања Пајић и истакао да захваљујући делима предака баштинимо данашњу слободу.

-Српска победа на Мишару 1806. године и данас је, после више од два века, једна од најсветлијих страница наше историје. Захваљујући победи јунака ми данас баштинимо слободу и имамо прилику да се развијамо као друштво, водимо другачије битке за напредак, благостање. Уверен сам да се битке данашњице добијају знањем и радом - навео је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.



Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић рекао је окупљенима да је заједничка обавеза сећање на мишарске јунаке.

-Бој на Мишару је једна од најважнијих победа српске војске у модерној српској историји која је водила ка самосталној држави- истакао је државни секретар Антић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa