Инфо

13. август 2019.13. авг 2019.
Пријем за вицешампиона

Пријем за вицешампиона

Председник Скупштине града Немања Пајић и градски већник задужен за спорт Драган Николић уприличили су пријем за кадетског вицешампиона света у теквондоу Жарка Крајишника и његов стручни штаб. Представници Града госте су дочекали у Градској кући. Други најбољи теквондиста света у категорији кадета до 45 кг, члан ТК "Шабац" Жарко Крајишник, истакао је да ни сам није очекивао овакав резултат, али се надао да може до медаље.

-Истовремено расте и самопоуздање са победама, али и умор и притисак јер је медаља близу. Борбе против Аустралијанца и Мексиканца су биле јако тешке, али сам у договору са тренером направио добру тактику и остварио победе у неизвесним мечевима. Остаје мали жал за финалом, али је то био пети меч, већ сам осећао умор и заслужено је победио Рус, но презадовољан сам учињеним - истакао је млади Крајишник.

Посвећеност коју Жарко увек исказује и концентрација су донели славље, а ми смо детаљно, колико смо могли, припремили дуеле, додаје тренер Милош Лазић.

-У прве две борбе смо имали нешто лакше ривале, али непознате. Одлучили смо се да променимо стандарну тактику, јер смо знали да мечеве посматрају тренери наредних ривала. Аустралијанац и Мексиканац су сјајни борци, до завршнице су дошли против тешких ривала и мислим да смо их мало изненадили приступом, односно тактиком одабраном за те дуеле. Поносан сам на Жарка што се није задовољио бронзом, већ је и у полуфинале ушао изузетни спреман - истакао је Лазић.

Тренер ТК "Шабац" истиче још једно име.

-На Првенству је наступио и Урош Белановић кога морамо поменути. Он је од Узбекистана пети теквондиста света. Борио се сјајно, имао је незгодан жреб и по квалитету је сигурно изнад већине оних који су у пласману били бољи. Сви у клубу смо поносни на оба наша борца, заокружили смо нешто велико, а сада желимо и нове успехе - каже први човек клуба и тренер Јован Дедић.

Успеси шабачких спортиста су на понос свима, а истовремено су и навика суграђана.

-Спортски доминирамо и тешко је речима исказати тај понос. Шабачки клубови остварују велике успехе у колективним спортовима, а и у појединачним не заостајемо, Жарко је доказ тога. Врхунске резултате остварујемо у свим категоријама, што говори да нам је и будућност сјајна. Истрајност, труд и посвећеност доносе успех и то показују наши спортисти. Желим Жарку и свим младим спортистима града да раде, тренирају, да буду посвећени школи, спорту и да израсту у добре људе, а онда и врхунске спортисте - рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa