Инфо

14. август 2019.14. авг 2019.
На број за труднице пријављено 114 случајева кршења закона

На број за труднице пријављено 114 случајева кршења закона

БЕОГРАД, 14. августа 2019. (Бета) - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић казао је да је уведен посебан број за породиље и труднице везане за кршење закона попут неисплаћивања зарада или отказа и додао да су до сада биле 172 пријаве од којих 114 валидних.

"За мене је и једна пријава много", рекао је Ђорђевић за Радио-телевизију Србије.

Он је навео да је позив бесплатан и да без обзира да ли грађани пријавили анонимно или не да инспекција излази на терен по пријави.

Ђорђевић је рекао и да то министарство објављује списак послодаваца који су кршили закон у тој области.

Говорећи о случају породиље Снежане Пешовић која је током трудноће послодавцу давала новац за доприносе, он је навео да то није јединствен случај и да постоје такви случајеви.

Повереница за равноправност Бранкица Јанковић навела је поводом случаја Пешовићеве да појединац не сме да буде изнад закона, као и да држава мора да пошаље поруку да се повреда права санкционише, као и да се покаже да је забрањена дискриминација.

Она је казала да је њена институција покренула стратешку парницу против послодавца Пешовићеве и да се у њеном случају ради о вишеструкој дискриминацији.

"Питање је колико се жена суочава са овим проблемом", рекла је Јанковић за РТС и додала да се један део грађана плаши да покрену парницу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa