Инфо

14. август 2019.14. авг 2019.
УНС неће учестововати на састанку на ФПН јер није омогућено свим новинарима да прате цео састанак

УНС неће учестововати на састанку на ФПН јер није омогућено свим новинарима да прате цео састанак

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да не може да прихвати позив да учествује на састанку посвећеном медијима који би у оквиру дијалога власти и опозиције требало да буде одржан у понедељак 19. августа на Факултету политичких наука (ФПН) у Београду, јер није уважен захтев УНС-а да се свим заинтересованим новинарима омогући да прате цео ток састанка.

То новинарско удружење је истакло да, као највеће новинарско удружење, не може да учествује на састанку са којег је извештавање забрањено и позвало је организаторе и учеснике да тај састанак отворе за јавност.

"УНС у исто време тражи од учесника дијалога да кажу коме од њих смета отварање разговора за јавност и тиме покажу како виде слободу медија и право грађана да знају о чему се и како разговара", наводи се у саопштењу тог удружења.

Оно истиче да неће подржати договор власти и опозиције о медијима постигнут мимо демократских правила, ван институција и у одсуству јавности и најавило је да ће се оштро супротставити сваком покушају ограничавања новинарских слобода.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa