Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
СзС: Вучић купује време како би покушао да разједини опозицију

СзС: Вучић купује време како би покушао да разједини опозицију

(Бета) - Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић је саставом своје делегације на разговорима на Факултету политичких наука (ФПН) јасно показао да му је циљ да купи време како би покушао да поново разједини опозицију, а не да обезбеди услове за фер и слободне изборе, оценили су председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

"Вучић је саставом делегације Српске напредне странке на разговорима хтео и да понизи опозицију и стручну јавност у Србији, несвестан дубине провалије у коју гура Србију", рекао је Јовановић на трибини Савеза за Србију (СзС), одржаној у Лазаревцу.

Јовановић је навео да би бојкот избора био "почетак демонтаже криминалног и корумпираног система" на чијем је челу актуелни председник Србије.

Јовановић је поручио Вучићу да ће опозиција бити јединствена, јер је председник СНС-а "сувише велика штеточина" да би се у опозицији бавили ситним међусобним разликама.

"Сваком изјавом људи попут Владимира Орлића, Горана Весића и Марка Ђурића опозиција је све јединственија и одлучнија. Ово више није борба опозиције против власти, ово је борба народа против једне отуђене, покварене и ратнохушкачке квази елите оличене у Председништву СНС-а", навео је Јовановић.

Јовановић је поручио "портпаролима, финансијерима и медијским слугама режима" да не напуштају Србију, јер их "чека поступак пред правосудним органима нове, демократске и правне државе Србије".

Лутовац је подсетио да је прошло само седам месеци од Вучићеве тврдње да опозицији неће испунити ниједан захтев до "реченице да ће испунити све", и да се поред тог "несумњивог успеха" грађана и опозиције, кредибилитет "не сме жртвовати", јер ће бити "пресудан за прве слободне изборе".

Навео је да се, иако постоји чврсто језгро оних који су недвосмислено за бојкот, морају исцрпети сва средства пре него што се он и прогласи.

"Ми као одговорни политичари морамо да размишљамо о учинку бојкота, јер он није циљ, већ средство, а циљ су слободни и поштени избори и што је најважније, промене које ћемо издејствовати на таквим изборима", рекао је Лутовац.

Лутовац је истакао да је важно радити и на проширивању базе људи који би подржали бојкот, јер они "који размишљају да ли је бојкот најбоље средство, прихватиће га када увиде да је то једино решење".

"Најважније је да СзС и опозиција остану јединствени. Охрабрујуће је што у последње време долази до сусрета са политичким актерима и на маргини широј од СзС-а, као што су Локални фронт или Не давимо Београд", додао је Лутовац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa