Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
Мали: Тачна рачуница о повећању плата и пензија у септембру

Мали: Тачна рачуница о повећању плата и пензија у септембру

(Бета) - Министар финансија Синиша Мали рекао је данас да ће у септембру бити прецизнијих назнака са коликим приходима буџет Србије располаже, те ће се јасније знати рачуница око повећања плата и пензија.


"Ми трећу годину заредом имамо суфицит, а ове године, закључно са јулом он износи 48,5 милијарди динара. То значи да имамо бољу наплату пореза, доприноса, све је већи број запослених и то је показатељ да наша економија расте. Сада имамо стабилне основе за повећање плата и пензија и улагања у инфраструктуру. Што више растете, то су вам и могућности за даља улагања већа", рекао је Мали гостујући на телевизији Пинк.

Подсетио је да у октобру у Србију долази делегација Међународног монетарног фонда са којом ће се анализирати актуелна економска ситуација и реформе у земљи.

Он је рекао да се уз повећање минималне цене рада, плата и пензија очекује и раст потрошње, која ће додатно подстаћи економију која је из године у годину све стабилнија.

Министар је казао да ће наредних недеља бити донета коначна одлука о повећању минималне цене рада и истакао да очекује значајно повећање.

"Трудићемо се да послодавци и синдикати буду задовољни, али то је све последица тешких економских мера које смо спровели, а сада причамо само о лепим темама, да ли ће бити мало више или више од тога", рекао је Мали и додао да ће у децембру просечна плата у Србији бити већа од 500 евра.

Најавио је измене закона о рачуноводству, о ревизији, нови закон о инвестиционим фондовима, као и о алтернативним инвестиционим фондовима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa