Инфо

18. август 2019.18. авг 2019.
Церски марш достојан јубилеја

Церски марш достојан јубилеја

Данас одржан, 10, Церски марш протекао је како и приличи јубилеју. Био је најбројнији до сада, уз многе учеснике ван Шапца, а највише из Републике Српске, док је велики број бајкера направио прави спектакл пред долазак учесника до споменика на Текеришу. Под слоганом "Српски војник је наредио јуриш" још једном је достојанствено обележена прва победа савезника у Првом светском рату, Битка на Церу, а Шапчани су показали да памте своје претке и најсветлије тренутке српске прошлости.


Више од 2.500 људи савладало је око 37 километара дугу деоницу и 30-ак степени температуру. После химне, коју су код споменика отпевале сестре Трифуновић, програм је настављен у довришту ОШ "Степа Степановић". Организатори, Удружење грађана "Церски марш" поделило је захвалнице, као и постхумне плакете вишегодишњим учесницима Марша који више нису међу живима.


Учеснике марша на Текеришу је дочекао велики број поштовалаца догађаја који нису имали снаге или храбрости да на пут крену пешке. Већ неколико година у Маршу учествује и један број деце који сваки пут пређу по неки километар више и показују да манифестација има светлу будућност.



Читаву деоницу прешао је и један пас, који је највећи део пута био у челу колоне. Жуто-бела мешанка се учесницима Марша придружила већ јутрос на Тгру, а са њима је ушла и у спомен комплекс на Текериш. Било би лепо када би се јој се неко од учесника одужио на пожртвованости и пружио јој дом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa