Инфо

19. август 2019.19. авг 2019.
Бета

Бета

Зеленовић: Власт има рок до 15. септембра да промени чланове РЕМ-а

Председавајући Савезом за Србију и лидер Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да власт има рок до 15. септембра да се у Скупштини Србије изабере нови састав Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), или ће у супротном савез бојкотовати предстојеће изборе.

"СзС је изнео врло конкретан захтев и тиче се политичког консензуса да се до 15. септембра изабере у Скупштини нови састав РЕМ-а. Очекујем то решење, ако то немамо, улазимо у бојкот", рекао је Зеленовић новинарима после округлог стола о изборним условима и рекао да ако власти испуне тај захтев отварају врата за даље разговоре.

Упитан како су представници власти реаговали на захтев рекао да се власт "није померила ни за милиметар".

Зеленовиће је одговарајући на питање да ли ће учествовати на следећем оркуглом столу казао да тај формат разговора не даје резултате.

Он је рекао и да то што су председник Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић раније напустили састанак, не значи да у СзС нема договора.

Зеленовић је казао да савез припрема "стратегију за бојкот" и истакао да бојкот значи да ће "у једном тренутку цела Србија да се заустави".

Како је додао, од воље власти зависи да ли ће се то десити.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa