Инфо

20. август 2019.20. авг 2019.
Најцрњи јул у последње три године

Најцрњи јул у последње три године

У саобраћајним несрећама током јула у Србији живот је изгубило 67 људи, а повређено је њих 1.779, подаци су Управе саобраћајне полиције. По броју погинулих само током јула, 2019. била је међу најкобнијим у последњих неколико година.

Шесторо младих узраста од 18 до 25 година погинули су у две саобраћајне несреће у непуних 48 сати последњег викенда у јулу. Несреће које су највише потресле јавност догађале су се у месту Табановић код Шапца у којем је живот изгубило четворо младих, на путу између Торка и Српског Итебеја где су погинула двојица младића, затим код Каћа где су настрадале две сестре. Несреће у којима је живот изгубило четворо деце уз чланове своје породице догодиле су се на аутопуту Београд - Ниш. Управо аутопут Београд - Ниш једна је од деоница које важе за црне тачке на српским путевима.

Статистички гледано, број откривених и санкционисаних прекршаја у првој половини ове године јесте повећао у односу на претходне, међутим Раденковић напомиње да је у последње три године присутан негативан тренд повећања прекршаја који највише доприносе настанку саобраћајних незгода и тежини последица, а то су, додаје, прекорачење брзине, вожња под дејством алкохола, непрописно коришћење мобилног телефона за време вожње и некоришћење сигурносног појаса.

Узимајући у обзир искључиво месец јул, он јесте ове године био најцрњи у односу на 2018. и 2017. годину, док је број настрадалих био већи током јула 2016, 2013, 2012, 2009. (погледај табелу). Број погинулих у саобраћајним несрећама током јула посебно је забринуо пред улазак у август, који је традиционално најопаснији месец на путевима.
Блиц

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa