Инфо

21. август 2019.21. авг 2019.
Представници Шапца посетили Србе у Гораждевцу

Представници Шапца посетили Србе у Гораждевцу

Засаде јагода у Гораждевцу, финансиране заједничким пројектом Града Шапца и Опстине Пећ, посетили су данас градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

-Помогли смо седам српских породица да оснују сопствени посао и од свог рада на Косову живе, јер потребно је да разумемо да ови људи не желе да буду социјала, већ да својим радом зарађују за живот. Овде смо да несебично делимо знање и помогнемо становницима Гораждевца да се осамостале. Битно је нагласити да је ово тек почетак, јер ово може да буде добар пример за друге житеље Косова и Метохије без обзира на националност, јер овде није реч о обележјима нације заставама и химнама, овде причамо о животу, истакао је између осталог у Гораждевцу градоначелник Шапца.



-Упркос тешкоћама успели смо посао за који је потребно годину дана да завршимо за две недеље. То нам је пошло за руком јер смо имали поуздане људе са обе стране, истиче Србољуб Дакићи, пољопривредник из Гораждевца.



Председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић се сложио са Дакићем да је пројекат реализован у нерелано кратком року и напоменуо да је овде реч само о пилот пројекту који ће се сигурно наставити.



Поред житеља Гораждевца, представници Града срели су се овом приликом и са владиком рашко призренским Теодосијем, који је изразио захвалност шабачкој локалној самоуправи на великој помоћи на задржавању Срба на Косову.


-Да би се Срби одржали на Косову неопходно је да раде, а овим поступком сте им то омогућили, истакао је Тепдосије и у име житеља Гораждевца изразио захвалност градској управи Шапца на овој помоћи за српски народ на Косову од изузетног значаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa