Инфо

23. август 2019.23. авг 2019.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ИЗМЕЊЕН НАЧИН ПАРКИРАЊА У КАРАЂОРЂЕВОЈ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ИЗМЕЊЕН НАЧИН ПАРКИРАЊА У КАРАЂОРЂЕВОЈ

Градско веће града Шапца усвојило је данас захтев ЈКП “Паркинг-Шабац” за увођење наплате паркирања у улици Стане Милановић.

Ова улица убудуће ће бити једносмерна, са смером кретања од раскрснице са Масариковом улицом до спортске хале Економско-трговинске школе “Стана Милановић”. И улица Војводе Бране биће једносмерна од раскрснице са Јове Курсуле до раскрснице са Сремском, са смером кретања ка Сремској, док ће у другом делу ове улице саобраћај остати двосмеран.

Веће је подржало и промену начина паркирања у Карађорђевој улици где ће возила убудуће бити паркирана под углом од 90 степени, на тај начин да део аутомобила буде и на тротоару. Нов начин паркирања обезбедиће довољно простора за пролазак аутомобила улицом али и за несметано кретање пешака тротоаром.

Поред ових тачака дневног реда, Веће је упознато и са низом решења о изменама режима саобраћаја у граду и постављање саобраћајне сигнализације због реконструкције улица. Тренутно се радови одвијају у улицама Церска, Норвешка и Ћирила и Методија, док ће од понедељка због реконструкције бити затворена и Нушићева улица.

Веће је данас разматрало и усвојило измене Правилника о спровођењу Одлуке о праву месних заједница на пренос средстава од пореза на имовину.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa