Инфо

24. август 2019.24. авг 2019.
Спорт у свом најлепшем облику

Спорт у свом најлепшем облику

Четранесте Олимпијске сеоксе игре града Шапца свечано су јутрос отворене у Поцерском Причиновић. Синоћ су започела такмичења, трају још данас и сутра, а током тог периода, у различитим дисциплинама представиће се око 1.200 спортиста из 24 сеоске месне заједнице на територији Града.

-Ми смо град спорта, али тај епитет не би стајао уз нас без оваквих манифестација. Имамо сјајне професионалне спортисте, захваљујући њима гледамо врхунске екипе из Европе у нашем граду, но као Град, као што увек подржавамо врхунски спорт, трудимо се да будемо највећа подршка масовном, рекреативном, аматерском спорту. Манифестације попут Олимпијских сеоских игара су спорт у свом најлепшем облику, онај који подсећа на игру, на тренутке којима смо се сви радовали. Желим вам да игре протекну у доброј атмосфери, фер плеј духу, да не буде повред, да се добро забавите, дружите, а резултат нека буде споредан - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Вишеструки државни и балкански шампион, учесник највећих такмичења у теквондоу, Иван Пурешевић, предао је олимпијску бакљу председнику Организационог одбора ОСИ Сретену Радовановићу, као чин отварања Игара.


-Чим сте овде, ви сте победници. Шабац је најспортскији град у Србији, улаже много и увек се труди да буде потпора и аматерском спорту. Добродошли у питомо село Поцерски Причиновић, уживајте, борите се срчано, али поштено за своје село - ирекао је Радовановић.

Спортски дух и атмосфера радости је најлепша одлика Игара, сматра председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.


-Будите прави спортисти, репрезенти својих екипа у игри и ван. Уколико се деси нека одлука која се вама чини неправедном, немојте реаговати бурно, све је то део спорта. Учините све да се ОСИ 2019. сећате на најлепши начин - уверава Вуковић.

Игре трају сутра до поподневних часова. Осим спортског програма, за вечерас је предвиђен и забавни програм.

Организатор је Спортски савез Шапца и Месна заједница Поцерски Причиновић, под покровитељством града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa