Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
На ФПН-у данас округли сто о изборима

На ФПН-у данас округли сто о изборима

На Факултету политичких наука (ФПН) у Београду данас ће бити одржан четврти округли сто власти и опозиције у оквиру дијалога о изборима, а тема ће и овог пута бити медији и финансирање изборне кампање.

"Циљ округлог стола је да се сачини преглед решења у ове две области око којих је постигнута сагласност свих учесника у дијалогу и која би могла да се примене као трајна или прелазна решења у периоду до одржавања наредних парламентарних и локалних избора", саопштили су јуче организатори.

На учешће у дијалогу позвани су представници релевантних политичких странака, организације грађанског друштва које се баве изборима, новинарска и медијска удружења и стручњаци с факултета и института који се баве овим темама.

Савез за Србију је, медјутим, после трећег округлог стола саопштио да неће долазити више на разговоре на ФПН јер, како су оценили, тај формат састанка не даје конкретне резултате, као и да представници власти нису показали ни најмању спремност да било шта од захтева испуне.

Један од организатора округлог стола директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић је рекао агенцији Бета да је позив упућен ипак свима и изразио наду да "одлука о бојкоту неких странака неће бити одлука о бојкоту разговора на тему поправљања изборних услова".

"Иако смо планирали да сваки округли сто иде на следећу тему, због значаја се враћамо на тему медија и финансирања изборне кампање. Да видимо колико је помака учињено и спремно да се учини и да имамо конкретне помаке и зато желимо да се вратимо на те две теме, а 9. септембра када је планиран следећи округли сто разговараће се о бирачким списковима", рекао је Антонијевић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa