Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
ПСГ: Нема услова за изборе, очекујемо реакцију ЕУ

ПСГ: Нема услова за изборе, очекујемо реакцију ЕУ

На заједничкој седници Председништва и Политичког савета Покрета слободних грађана закључено је да у овом тренутку не постоје адекватни услови за учешће на изборима, али и да још постоји мали простор да до побољшања услова дође уколико Европска унија преузме улогу медијатора и својим ауторитетом гарантује имплементацију препорука независних стручних организација.
Налази стручних организација указују да постоји озбиљна угроженост демократије и да су изборни услови на неприхватљиво ниском нивоу.

Својим учешћем на округлим столовима на којима су ти налази представљени и представници власти су признали да проблем постоји, али до сада нису показали ни минимум политичке воље да се препоруке имплементирају и тиме створе основни предуслови за учешће опозиције на изборима.

ПСГ верује да би кључну улогу у том процесу могла да има Европска Унија и да заштита вредности демократије, слободе и владавине права захтева њихову активнију улогу у превазилажењу дубоке кризе за коју одговорност сноси, како су истакли у саопштењу, директно Александар Вучић и Српска напредна странка.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa