Инфо

6. септембар 2019.6. сеп 2019.
Михајловић: До 1. септембра 37,5 милиона возила на ауто-путевима у Србији

Михајловић: До 1. септембра 37,5 милиона возила на ауто-путевима у Србији

(Бета) - Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је у Србији и ове године оборен рекорд по броју аутомобила на српским ауто-путевима.

Михајловић је казала да је од 1. јануара до краја летње сезоне, 1. септембра, ауто-путевима кроз Србију прошло 37.551.150 возила, што је за 1,2 милиона возила више него прошле године.

"И ово је само још један доказ колико смо били у праву због инсистирања на што већем улагању у саобраћајну инфраструктуру. Још једном смо показали да је Србија саобраћајни центар региона и да је улагање у нове ауто-путеве најбољи начин за економски раст", наводи се у писаној изјави Михајловићеве.

Она је истакла да се, према проценама, очекује да до краја године кроз Србију ауто-путевима прође око 60 милиона возила, што је за 20 милиона возила више него 2014. године.

Михајловић је навела да су на овогодишње повећање промета највише допринели завршетак ауто-пута кроз Грделичку клисуру и пуштање у саобраћај ауто-пута "Милош Велики" од Обреновца до Прељине, односно Чачка.

Она је казала да је само током лета кроз Србију прошло укупно 12,5 милиона возила, а да је само кроз Грделичку клисуру од почетка наплате путарине 15. јуна нешто више од два милиона возила.

"Сви ови резултати обавезују да морамо и даље да градимо нове ауто-путе, али и да улажемо у њихово одржавање како бисмо сачували безбедност путника. Већи приходи од путарине омогућавају и нова улагања у садржајно обогаћивање наших ауто-путева", истакла је Михајловић.


Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa