Инфо

13. септембар 2019.13. сеп 2019.
ЗЗС: Бојкот избора

ЗЗС: Бојкот избора

Странка Заједно за Србију, чији је председник градоначелник Шапца Небојша Зеленовић одлучила је да бојкотује изборе планиране за наредну, 2020. годину, а о овој одлуци јавност су обавестили кроз званично саопштење које преносимо у целости:

Председништво Заједно за Србију донело је одлуку да странка не учествује на лажним изборима које припрема режим Александра Вучића.

Свесни одговорности за будућност земље, са своје стране смо учинили све што је било у нашој моћи да се дође до услова за слободне и поштене изборе. Имали смо конструктиван и добронамеран приступ и на округлим столовима власти и опозиције на ФПН, и у контактима са представницима међународне заједнице, али Вучић је одлучио да одржавањем лажних избора земљу гурне у дубоку кризу.Он сноси сву одговорност за последице такве одлуке.

Ови Вучићеви избори су лажни избори јер се одржавају у условима злоупотребе свих јавних ресурса у циљу спречавања изражавања слободне воље грађана– од незабележене медијске цензуре и тортуре,функционерске кампање,сумњивих бирачких спискова, преко куповине гласова, нетранспарентног финасирања, до отворених претњи и уцењивања бирача.

Ми желимо промену власти на изборима а не на улици, и зато ћемо све своје снаге уложити у борбу за слободне и поштене изборе који се морају одржати најмање 9 месеци након успостављања услова за такве,праве, изборе, а то ће се под притиском грађана десити много пре него што Вучић мисли.

Небојша Зеленовић
Председник Заједно за Србију

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa