Инфо

17. септембар 2019.17. сеп 2019.
Да ли бисте подржали пријатеља да престане да пуши?

Да ли бисте подржали пријатеља да престане да пуши?

Готово три четвртине испитаника у Србији, то јест 72 одсто, дозволило би пушење у својим домовима али би чак 94 одсто учесника анкете било спремно да подржи своје пријатеље и чланове породице у намери да престану да пуше, показало је данас објављено истраживање.

Истраживање је спровела агенција Нинамедиа за компанију "Филип Морис" а обухватило је 1.000 људи - пушача, бивших пушача и корисника алтернативних производа о расположењу околине према пушачким навикама.

Испитивање је показало да одрицање од пушења и никотина представља најбољу опцију али и да је будућност без дуванског дима могућа уз већу доступност информацијама о алтернативама.

Половина анкетираних који имају аутомобил су навели да нема ништа против да неко запали цигарету у колима као и да се тек сваки четврти анкетирани пушач осећа дискриминисано због тога што пуши.

Њих 84 одсто верује да пушачи треба да имају приступ алтернативама, а исто истраживање је показало да за то постоји и конкретан разлог - сваки трећи испитаник тврди да му је прелазак на бездимне алтернативе побољшао односе са породицом и унапредио друштвени живот.

Истраживање је спроведено у оквиру кампање "Унсмоке yоур wорлд", која се спроводи уз поруку "Ако не пушиш, не почињи. Ако пушиш, престани. Ако не престанеш, промени".

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa