Инфо

20. септембар 2019.20. сеп 2019.
Бесплатни прегледи у недељу

Бесплатни прегледи у недељу

После тромесечне паузе Општа болница "Лаза Лазаревић" наставља серију бесплатних превентнивних прегледа у недељу, 22. септембра. Шабачка здрваствена установа је део акције коју је покренуло Министарство здравља, а у понуди су различити специјалистички прегледи.

У делу Интернистичког блока, у кабинетима Службе за интерну медицину мериће се висина крвног притиска, вршити екг снимање и интернистички прегледи. У приземљу исте зграде, у Служби биохемијске лабораторије вршиће се мерење нивоа шећера у крви и анализе којим се утврђују општи туморски маркери ЦЕА и дебелог црева ЦА19-9.

Такође, у приземљу исте зграде у кабинетима РТГ службе обављаће се ултразвучни прегледи абдомена.

У амбулантном делу Службе ОРЛ и МФХ у приземљу Хируршког блока, вршиће се оториноларинголошки прегледи.

Акција ће се одвијати у времену од 8 до 16 сати. При доласку, потребно је јавити се на инфо шалтер на првом спрату Интернистичког блока, ради регистрације и даљег упућивања на понуђене превентивне прегледе. Поседовање важеће здравствене картице није неопходно, довољно је имати било какав идентификациони документ.

Напомена за пацијенте који намеравају да им се анализира крв: не конзумирати храну 12 -14 сати пре времена тестирања. Планирано је да се узорци крви узимају од 8 до 10 сати. Они који су у претходних 6 месеци тестирали туморске маркере ЦЕА и ЦА19-9 - нема сврхе да поновљају анализу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa