Инфо

21. септембар 2019.21. сеп 2019.
Сутра бесплатни превентивни прегледи у Општој болници и Дому здравља

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Општој болници и Дому здравља

У недељу 22. септембра, после тромесечне паузе наставља се акција бесплатних превентивних прегледа у здравственим установама широм Србије. То ће бити 15. по реду акција превентивних прегледа, коју је покренуло Министарствo здравља.

У Општој болници "Лаза К. Лазаревић", за ову акцију понуђени су следећи специјалистички прегледи:

У делу Интернистичког блока, у кабинетима Службе за интерну медицину мериће се висина крвног притиска, вршити екг снимање и интернистички прегледи. У приземљу исте зграде, у Служби биохемијске лабораторије вршиће се мерење нивоа шећера у крви и анализе којим се утврђују општи туморски маркери CEA и дебелог црева CA19-9.

Такође, у приземљу исте зграде у кабинетима РТГ службе обављаће се ултразвучни прегледи абдомена.

У амбулантном делу Службе ОРЛ и МФХ у приземљу Хируршког блока, вршиће се оториноларинголошки прегледи.

Акција ће се одвијати у времену од 8 до 16 сати. При доласку, потребно је јавити се на инфо шалтер на првом спрату Интернистичког блока, ради регистрације и даљег упућивања на понуђене превентивне прегледе. Поседовање важеће здравствене картице није неопходно, довољно је имати било какав идентификациони документ.

Напомена за пацијенте који намеравају да им се анализира крв: не конзумирати храну 12 -14 сати пре времена тестирања. Планирано је да се узорци крви узимају од 8 до 10 сати. Они који су током претходних 6 месеци тестирали туморске маркере CEA и CA19-9 - нема сврхе да понављају анализу.

Дом здравља „Др Драга Љочић“ такође ће организовати бесплатне превентивне прегледе, од 8-16 часова у Трећој здравсвеној амбуланти.

Шапчани тог дана могу измерити притисак, проверити вредност шећера у крви, урадити ЕKГ и ултразвук абдомена.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa