Инфо

27. септембар 2019.27. сеп 2019.
ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

Данас ће у Коцељеви, 11-и пут за редом, бити одржан Фестивал зимнице, који ће, према најавама организатора окупити око 250 излагача. Очекује се да за два дана трајања манифестације питому тамнавску варош посети од 20-25 хиљада посетилаца. Све припреме су завршене а Коцељевци са нестрпљењем очекују почетак сајма.

У петак, првог дана, након почетка излагања и свечаног отварања, посетиоци ће уживати у дечјем програму који ће реализовати “полетарци”, основци и средњошколци из Коцељеве а потом ће у тросатном програму наступити Београдско позориште “Талија”. Незаобилазни део фестивалског програма је и смотра дечјег фолклора која сваке године окупља велики број учесника. Овога пута у њој ће учествовати око 330 малишана.



Љубитељи ликовне уметности ће имати прилику да присуствују отварању изложбе слика насталих у оквиру ликовне колоније, док ће у Галерији Музеја бити отворена изложба “Операција Халијард”. Заљубљеници у писану реч могу уживати у представљању друге књиге Драгана Ђермановића Ђела.

Осим тога на програму је и духовно вече о чудима Богородице Чајничке а међу гостима ће, према најавама, бити и Владика шабачки Лаврентије. Вечерњи сати на централној бини резервисани су најпре за наступ Хора црквене општине Чајниче а затим и за концерт гошћи из Русије у чијим песмама су посетиоци прошлогодишњег фестивала већ имали прилику да уживају. У току дана многи ће искористити прилику да се фијакерима провозају кроз ову варош.

У суботу, другог дана, након почетка излагања зимнице и других производа, Немањина улица у Коцељеви постаће “шарена и распевана” захваљујући учесницима маскенбала и карневалске поворке.

Дуж главне улице, тачно у десет сати, почеће да се крчка и ловачки гулаш а овај пратећи садржај окупља сваке године све већи број учесника. Према речима заменице председника општине и председнице Организационог одбора Фестивала Славице Ранковић на једанаестом сајму у Коцељеви у такмичењу у припремању ловачког гулаша своје учешће потврдило је готово 300 екипа.



У току дана, након поздравне речи, на централној бини биће проглашени власници најбољег ајвара, џема и воћног сирупа. У поподневним сатима стручни жири прогласиће победника у припремању гулаша, док су вечерњи сати резервисани за музику.

Најпре сви љубитељи српске традиције и игре уживаће у целовечерњем концерту националног ансамбла “Коло” који почиње у 18 сати а потом следи наступ Ане Бекуте.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa