Инфо

30. септембар 2019.30. сеп 2019.
Зеленовић: Кад год нови напредњак стекне лажну диплому, 10 правих дипломаца оде из земље

Зеленовић: Кад год нови напредњак стекне лажну диплому, 10 правих дипломаца оде из земље

Поводом гостовања премијерке Ане Брнабић на јавном сервису РТС,председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић позвао је академску заједницу да устане у одбрану аутономије Универзитета.

-Премијерка Брнавић је пред милионским аудиторијумом државне телевизије започела незабележени притисак на Универзитет, са јасном намером да се на случају очигедног плагијата доктората Синише Малог поломи кичма Београдском универзитету, односно да се на силу донесе одлука супротна необоривој истини и здравом разуму, али верујем да се то неће догодити.", нагласио је Зеленовић.

"Цела Србија зна да стотине функционера СНС на државним функцијама имају лажне или сумњиве дипломе факултета за које често нико није чуо ни да постоје и то драматично нарушава наш образовни систем", рекао је Зеленовић.

"Постављам јавно питање: како ћемо сутра мотивисати нашу децу да легално студирају, да вредно уче и образују се по највишим светским стандардима, када у Србији партијски министри и високи државни функционери са лажним дипломама заузимају најодговорна места у држави, док они који вредно уче немају немају пристојна радна места јер су их заузели често полуписмени режимски послушници?"-запитао се Зеленовић.

"Кад год нови напредњак стекне лажну диплому, 10 правих дипломаца оде из земље и зато се Београдски универзитет налази пред историјским испитом.На случају Синише Малог брани се будућност образовања у Србији и дошло је време да се јасно каже: доста плагијатима, доста лажним дипломама и преварантима –закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa