Инфо

2. октобар 2019.2. окт 2019.
Белановић, Лазић и Крајишник у Шпании

Белановић, Лазић и Крајишник у Шпании

Бронза сломљене руке

На нашем порталу јуче сте могли да се упознате са успехом Жарка Крајишника и Уроша Белановића, теквондиста "Шапца" на Европском првенству за кадете у Шпанији, оба борца су досегла победничко постоље и трећу позицију, детаљи о путу до бронзе биће пред вама у сутрашњем штампаном издању "Гласа Подриња", али у разговору са њиховим тренером Милошем Лазићем, сазнали смо једну појединост која овај успех чини још већим.

Урош Белановић је бронзу у категорији до 37 кг освојио упркос тешкој повреди на почетку такмичења.

-У првој борби, на почетку друге рунде, Урош је задобиоозбиљну повреду руке, прелом, не напрснуће, већ озбиљан прелом и дислокацију руке. После интрвенције лекара који је бандажирао руку, наставио је борбу, победио, пласиорао се у четвртфинале, где је читав меч "радио" са преломом, победио и обезбедио медаљу. Да није било ове повреде, сигурно је да би био равноправнији и са репрезентативцем Хрватске у полуфиналу - истакао је тренер Лазић.

Иако је реч о тешкој повреди која захтева опоравак, Лазић очекује да ће још једном, наизглед крхка грађа Белановића, исказати снагу и жељу.

-Ово је такав спорт. Мислим да ће он пре скидања гипса наставити са тренинзима. Наравно, неће водити борбе, али ће тренирати за наредна такмичења. Више ћемо знати по повратку у Шабац - додао је Лазић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa