Инфо

4. октобар 2019.4. окт 2019.

Светски дан церебралне парализе први пут се обележава у Србији

Светски дан церебралне парализе ове године ће се по први пут обележити и у Србији, у сарадњи с међународним организацијама.

Тог дана, 6. октобра, указује се да је та болест најчешћи изазивач инвалидитета деце.

Грађани могу да особе с целебралном парализом симболично подрже придруживањем получасовном заједничком вежбању "Покрени се као један" у недељу, 6. октобра, у 13.00 сати на Тргу Републике, Београду.

"Како је покрет једна од главних способности која се губи управо целебралном парализом, кроз симболично получасовно вежбање, желимо да охрабримо породице и пријатеља, као и децу и одрасле којих у Србији има више од 7.000, а који се свакодневно суочавају са овим изазовима", истакао је Никола Чулић из Регионалне алијансе за церебралну парализу.

Симболична боја Светског дана церебралне парализе у градовима широм света је зелена, те ће тако у Београду бити осветљени Мост на Ади, Скупштина Србије и Палата Албанија.

Кампању поводом Светског дана церебралне парализе у Србији су подржали и спроводе Регионална алијанса за церебралну парализу, Савез за дечију и церебралну парализу Београда, Црвени крст Београд, Центар за посебно способне, друге организације, просветне установе, појединци.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa