Инфо

9. октобар 2019.9. окт 2019.
Извор: Бета

Извор: Бета

Стефановић: Полиција од почетка године запленила 5,4 тоне дроге

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је српска полиција гарант безбедности и додао да је од почетка година полиција у Србији запленила 5,4 тоне наркотика, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.
"Када сам постао министар унутрашњих послова 2014. године захтевао сам од полиције да борба против нарко-трафикинга буде апсолутни приоритет. У годинама пре тога просечне заплене кретале су се од тоне и по до две тоне. У прошлој години, која је по количини заплене била најбоља у последњих 30 година, запленили смо четири тоне наркотика", истакао је Стефановић.

Он је на отварању конференције о националној безбедности Србије у организацији удружења "Национална авангарда" истакао да је полиција тај рекорд поправила и додао да заплена од 5,4 тоне од почетка ове године показује колико је, како је навео, појачан рад у борби против дрога.

"Одлучни смо да не дозволимо да било које дете у Србији буде мета или жртва нарко-трафикинга", нагласио је Стефановић.

Говорећи о међународној сарадњи на пољу борбе против наркотика, Стефановић је нагласио да је у међународним акцијама, у којима је српска полиција сарађивала са полицијама Европе и света, ове године заплењено и 1,8 тона кокаина, 140 килограма марихуане, 1,4 килограма хероина и откривен велики броја илегалних лабораторија.

"Ти резултати остварени су захваљујући добром оперативном раду, заједничкој сарадњи и размени информација. Једна од кључних ствари за успех борбе против наркотика на међународном нивоу је брза и правовремена размена информација и поверење које полиције и безбедносне службе света имају у полицију Србије", навео је Стефановић.

Према његовим речима, српска полиција у последњих пет година један је од десет најпожељнијих партнера по оцени Интерпола.

Стефановић је указао да је један од најзначајнијих изазова пред Србијом Генерална скупштина Интерпола, која ће бити одржана следеће недеље у Чилеу, а на којој ће Приштина још једном покушати да постане чланица те међународне полицијске организације.

Говорећи о борби против организованог криминала, Стефановић је прецизирао да је српска полиција од почетка године процесуирала 19 организованих криминалних група и ухапсила 110 особа осумњичених да су њихови чланови.

"Задали смо одлучан и озбиљан ударац нарко-мафији и свим другим припадницима организованих криминалних група", закључио је Стефановић.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa