Инфо

11. октобар 2019.11. окт 2019.
фото: Бета

фото: Бета

Зеленовић: Свима је јасно да нема услова за политички живот, а камоли за дијалог

Председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић изјавио је у Ваљеву да су европски парламентарци и ОЕБС имали прилику да се увере да у Србији нема елементарних услова за нормалан политички живот, а камоли за дијалог који би довео до поштених избора.

Зеленовић је рекао да је режим пред очима међународних представника неуспешно покушавао да фингира дијалог са циљем да разбије јединство опозиције и да "барем неку релевантну опозициону странку приволи на излазак на лажне изборе", али да су у владајућој структури последња два дана схватили да од тога нема ништа.

-Од тога нема ништа, јер је милион и по грађана јединствено у ставу да бојкотом делегитимизујемо ауторитарну власт и да ће то на крају довести до поштених избора са фер изборном кампањом од најмање девет месеци - навео је Зеленовић.

Он је оценио да су пред опозицијом месеци тешке борбе али да ће на крају победити јер Србија заслужује да буде пристојна и нормална земља.

-Свака репресија у једном тренутку почне да ради у корист штете сваког ауторитарног вође. То ће се веома брзо догодити и Вучићу, када схвати да га напуштају најоданији и најбогатији, али и од њега најзастрашенији следбеници - рекао је он.

Зеленовић је навео да је страначко запошљавање такозване армије ботова јединствени случај у свету и да свако запослење у државним органима и предузећима мора да се одобри у једној страначкој канцеларији у Београду.

-Режим злоупотребљава очај и безнађе људи који пристају на све да би прехранили своје породице. Али и ти људи постају свесни да овако више не иде и да су промене неопходне - рекао је Зеленовић.
Агенција Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa