Инфо

11. октобар 2019.11. окт 2019.
Деца у дигиталном добу - предности и ризици

Деца у дигиталном добу - предности и ризици

Глобална интернет мрежа младим корисницима још увек је велика непознаница иако су технолошки вештији од одраслих занемарљив проценат деце основношколског узраста правило приступа витруелним садржајима.

Родитељи често немају увид у њихове активности на мрежи, што носи потенцијалне ризике. Како би образовне институције, родитељи били припремљени за изазове дигиталног доба потребна је константна едукација свих релевантних чинилаца.

-Деца можда јесу дигитално спретнија, али родитељи имају животног искуства и вештине које су стекли у реалном свету, што се свакако преплиће са виртуелним окружењем.

Оно што се догађа “на интернету" и те како има везе са оним што се свакодневно дешава ван мреже. Наш задатак је да едукујемо родитеље, децу, наставнике како би постали свесни предности, али и ризика садржаја на интернету - појаснила је др Добринка Кузмановић, доцент на Департману за психологију Факултета за медије и комуникације и истраживач на Институту за психологију Филозофског факултета током излагања у ОШ “Ната Јеличић" на тему “Деца у дигиталном добу- могућности и ризици“ поводом обележавања Дечје недеље.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa