Инфо

13. октобар 2019.13. окт 2019.

У ЦИК-у у Приштини прекинуто бројање гласова из Србије, наводно због отрованих коверти

Због "мириса коверти" прекинут је процес верификације и бројања гласова у Центру за бројање гласова ЦИК у Приштини, пише Газета Експрес и наводи да су то коверте које су стигле из Србије и да су неки од чланова комисије добили алергију на рукама и лицу након што су "додиривали коверте".

Како сазнаје портал Косово Онлајн из просторије су избачени представници Српске листе који се нису жалили на било какве тегобе и позван је специјални тим полиције да испита случај.

Улаз у просторије где су се гласови бројали није дозвољен, процес је прекинут и није познато када ће се наставити.

Медији у Приштини раније су јавили да се ради о више од 3.400 гласова који су пристигли из Србије.

Стеван Веселиновић испред Српске листе који је био присутан током бројања тих гласова објаснио је за Косово онлајн да су се једног тренутка "као по команди" радници у надлежном секретаријату који су те коверте и бројали, пожалили на њихов мирис наводећи да изазивају алрегију и свраб.

"Шеф тог тима Бесник Бужала је прекинуо бројање и кренуо да обавештава полицију и неке друге органе да је могуће да су коверте затроване", навео је Веселиновић.

Веселиновић је навео да је и он био у просторији и држао коверте у рукама, али да није осетио ни мирис, ни свраб, нити добио алергију.

Потом је, како је рекао, стигла полиција, избацила га, иако је члан ЦИК, као и посматраче Српске листе, не само из просторија где су коверте, већ и из зграде.

Додао је да им је касније речено да су и остале удаљили из тих просторија.

Веселиновић је истакао да је у медјувремену пристигло неколико медицинских возила тако да је, како је оценио, "могуће и да су унели унутра шта год су хтели, с обзиром да није било никакве контроле о томе шта се тамо дешава".

Веселиновић сматра да је циљ да се гласови из Србије компромитују, да је могуће да се замене, и да се онима који нису ни добили поверење градјана дају незаслужено ти гласови, те тако покуша да се поправи њихов "мизеран скор на изборима" и да се "на силу угурају у парламент класичном пљачком и фарсом".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa