Инфо

14. октобар 2019.14. окт 2019.
Бета

Бета

Апелациони суд укинуо решење о притвору узбуњивачу из Крушика

Апелациони суд у Београду укинуо је решење Вишег суда о одредјивању притвора ИТ стручњаку из фабрике "Крушик" А.О, који је наводно био новинарски извор за објављивање информације о пословима са извозом оружја, а који се доводе у везу са оцем министра полиције Небојше Стефановића, пренео је Инсајдер.

Како је портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић казала за Инсајдер, одлука о укидању решења донета је због битних повреда одредби кривичног поступка, а предмет је враћен првостепеном суду на поновно одлучивање.

Како је Инсајдер навео, јавност је тек јуче званично сазнала А.О. налази се дуже од 20 дана у притвору.

Његов адвокат Љубисав Радосављевић је за БИРН рекао да се он сумњичи за одавање пословне тајне додајући да су разлози за притвор бесмислени.

"Дечко је све признао да је то радио и ту нема разлога за притвор. Зато се судија и усмерио према томе и одредио кућни притвор. А тужилац се жалио на ту одлуку, али тужилаштво увек то ради", навео је Радосављевић.

Он је тада рекао и да је образложење о преиначењу одлуке у затворски притвор штуро написано и да је он на одлуку о притвору поднео жалбу Апелационом суду у Београду.

Пуштање А.О, кога су окарактерисали узбуњивачем, затражила су још јуче новинарска удружења, а синоћ је одржан и скуп подршке испред зграде Централног затвора у Београду.

Прве информације о хапшењу А.О. објавио је пре неколико дана недељник НИН.

Како је навео тај недељник, до притварања је дошло након објављивања текста о трговини оружјем на медјународном порталу Армс воч, како би се утврдило на који су начин компромитујући документи дошли до новинара.


Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa