Инфо

15. октобар 2019.15. окт 2019.
Одржано предавање "Безбедност деце на интернету" у ОШ "Јеврем Обреновић"

Одржано предавање "Безбедност деце на интернету" у ОШ "Јеврем Обреновић"

Предавање на тему "Безбедност деце на интернету" одржано је данас у Основној школи "Јеврем Обреновић" ученицима петог разреда.
Едукација коју спроводи Министарство трговине туризма и телекомуникација поред деце, намењена је и родитељима. Едукатори овог предавања Емина Бековић и Бојана Зујовић говориле су о предностима и ризицима интернета.

Циљ је подизање нивоа свести деци и родитељима о опасностима дигиталних технологија, како би се пронашао начин за решење.

Према речима Емине Бековић из Националног контакт центра деца су много стручнија у коришћењу интернета од родитеља.
- Центар је основан пре три године. Бави се едукацијом и саветовањем деце, родитеља и наставника о правилној употреби дигиталних технологија. Могу га контактирати деца која имају било какав проблем на друштвеним мрежама укључујући претње, уцењивање, слање непримерених фотографија, садржаја и контакт непознате особе - каже Емина Бековић и додаје деца нису дигитално писмена. Имају вештину али немају знање. Потребне су мере опреза како би могли да се заштите.

19833 је број телефона Националног контакт центра за безбедност деце на интернету. Могу га позвати сви који имају потребу да добију савете или пријаве негативну и нежељену комуникацију у онлине свету.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa