Инфо

18. октобар 2019.18. окт 2019.
Луис и Ченс: Напредујемо као појединци када напредује тим

Луис и Ченс: Напредујемо као појединци када напредује тим

Ове сезоне за Ватерполо клуб "Шабац" наступају и два интернационалца са америчког континента. Од летос ту је Луис Рикардо Гомеш да Силва, центар репрезентације Бразила и Ченселор Рамирез, бек репрезентације Сјединњених америчких држава (САД), који се тиму прикључио нешто касније. Иако су дошли у подручје другачије културе, из већих градова, миран град и пријатни клупски другови су учинили да се осећају добро од почетка и да заволе град.

-Пријатно је и играње у Србији, земљи ватерпола је испуњење мог сна, а када играм за шампиона те државе, још је нестварније. Желим да наставим да играм у Европи, то је мој циљ, волим ватерполо, то ми је љубав и професија. Надам се да ћу помоћи тиму да остваримо нешто велико, да ћу постати бољи играч који ће помоћи и клубу и својој репрезентацији - истакао је Луис Рикардо Гомеш да Силва.
Рикардо Гомеш

Рамирез већ има искуство играња у Италији и Грчкој, Србија је ново искуство. Уверен је да је направип рави избор доласком у овдашњи клуб.

-Први пут играм Јадранску лигу и то је заиста сјајно такмичење. Учимо и из неуспеха, постајемо заједно сви бољи играчи, једнако и ја. Далеко сам од куће, али сам у граду који ме подсећа на родни град, у клубу где су саиграчи сјајни момци, говоре већина добро енглески, те сам се изузетно брзо навикао. Сви моји планови су везани за овај клуб у овом тренутку. Желим да унапредимо игру, остваримо добре резултате и донесемо радост свима. Учинићу све да помогнем. Желим да играм за своју земљу на Олимпијским играма у Јапану, а то ћу заслужити само уколико пружим оно што се од мене очекује у Шапцу и уколико остваримо добре резултате - рекао је Рамирез.
Канчелор Рамирез

Опширнији разговор са двојицом "шабачких" интернационалаца, где говоре интересантне приче о почецима у земљама где ватерполо није популаран, борби са носталгијом, посебним тренуцима где је српски ватерполо постао део њихових живота много пре него што су заиграли у Шапцу, читајте у наредном штампаном издању вашег и нашег листа, који ће на киосцима бити у четвртак, 24. октобра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa