Инфо

20. октобар 2019.20. окт 2019.
Протест "1 од 5 милиона" посвећен раднику "Крушика"

Протест "1 од 5 милиона" посвећен раднику "Крушика"

У Београду је синоћ одржан 46. протест "1 од 5 милиона", посвећен раднику "Крушика" узбуњивачу Александру Обрадовићу који је у кућном притвору, а чију је поруку пренео његов адвокат Владимир Гајић који је поручио да Обрадовић поздравља грађане који му пружају подршку уз "захвалност до неба".

"Александар Обрадовић вам се захваљује до неба за притисак који вршите и зато што није сам јер најгоре што може да му се деси је да остане сам. Захваљујући новинарима и вама, његов положај је поправљен и он више није у казамату већ код куће", рекао је Гајић.

Он је навео да је Обрадовић поручио и да би поново исто урадио чак и да се време врати.

"Показује се да проклета авлија опет ради на овим просторима. У њој је сада један храбри Ваљевац зато што је открио деловање једне организоване криминалне групе у Крушику", истакао је Гајић.

Он је окупљенима поручио да ће "на крају видети леђа Александру Вучићу" и поручио им да се не боје јер, како је навео, нико не може да остане на власти кад на овакав начин води државу.

"Молим вас да не заборавите Обрадовића, важно је да будете уз њега, мораће они да ослободе затвореника", оценио је Гајић.

Гајић, који је члан Правног савета Народне странке,рекао је да опозиција неће променити своју одлуку о бојкоту предстојећих избора.

Један од организатора протеста у Новом Саду, студент Дејан Багарић, рекао је да су нападачи који су га летос претукли добили условне осуде, што значи да су на слободи.

Он је изјавио да то значи да су "институције у сарадњи с насилницима", јер нису утврђени ни мотиви за напад, нити налогодавац", рекао је Багарић.

Он је тражио од заменика градоначелника Београда Горана Весића да поднесе пријаву против њега због кречења калдрме на Тргу републике.

"Молим те да ми обезбедиш пријаву јер се осећам ускраћено за оно што ми припада", поручио је Весићу Багарић.

Учесници протеста су се, кретајући кроз Његошеву улицу, задржали кратко "у комшилуку" заменика Београда скандирајући "Весићу лопове".

После тога, застали су код зграде Комуналне полиције на чији су улаз залепили налепнице са натписом "бојкот".

Студент и организатор суботњих шетњи Срђан Марковићм обратио се грађанима оценивши да је комунална полиција "приватна Весићева полиција у служби Српске напредне странке", а неколико учесника протеста запалило је бакље на самом улазу у зграду.

Потом су стигли и до зграде тужилаштва у Катанићевој улици и на улазу оставили симболично одштампаних 300.000 евра.

Марковић је поручио да је то износ који је отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића "носио у ранцу" када је ишао у један хотел, а да тужилаштво то није испитало.

Марковић је тражио од тужилаштва да "ради свој посао" уз захтев да Обрадовић буде пуштен из кућног притвора.

Аплаузом за Обрадовића за ког је Марковић рекао да је херој, завршен је протест, а демонстранти су и улаз тужилаштва излепили налепницама "бојкот" и палили бакље.
TV Šabac /FoNet

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa