Инфо

21. октобар 2019.21. окт 2019.
фото: Бета

фото: Бета

Зеленовић: Нешто крију и ми хоћемо то да докажемо

Један од лидера Савеза за Србију и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић поднео је данас жалбу поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности због тога што му надлежна служба није одговорила у законском року на захтев којим траже све податке везане за јавну набавку за обнову Трга Републике у Београду.

Зеленовић је новинарима рекао да је то само наставак процедуре коју су председник општине Стари град Марко Бастаћ, који се није појавио иако је био најављен за конференцији за новинаре, и он започели пре више од 20 дана.

Он је казао да повереник има одређени рок у коме треба да одговори и да испита поменути случај, као и да на поднету жалбу добију све податке везане за јавну набавку изградње и реконструкције Трга Републике и све припадајуће трошкове које иду уз то.

-Свима су, било да су представници власти или страних организација, увек пуна уста институција. Ево ми то сада радимо, ево сад идемо испред друге па ћемо видети да ли она ради - поручио је Зеленовић.

Додао је да очигледно постоји проблем са набавком на коју је потрошено 12 милиона евра и да су трошкови за централни трг у Шапцу били 20 пута мањи, иако је, како је рекао, тај трг већи од Трга Републике у Београду.
Он је оценио да је страшно да неко изводи јавну набавку која год она врсте била и да нико, како је казао, не зна колико она кошта.

-Чињеница да су они ћутали и да нам нису дали одговоре у законском року значи да они нешто крију, ми хоћемо то и да докажемо - казао је Зеленовић.
Агенција Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa