Инфо

24. октобар 2019.24. окт 2019.
ШАБАЦ МЕЂУ ТРИ НАЈБОЉА ГРАДА У СРБИЈИ: СЕРТИФИКАТ “ПО МЕРИ ПРИВРЕДЕ” ДРУГИ ПУТ СТИГАО У ГРАД

ШАБАЦ МЕЂУ ТРИ НАЈБОЉА ГРАДА У СРБИЈИ: СЕРТИФИКАТ “ПО МЕРИ ПРИВРЕДЕ” ДРУГИ ПУТ СТИГАО У ГРАД

Мрежа за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи уручила је представницима 17 градова и општина из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе сертификате да су "по мери привреде", а Шабац је међу три града из Србије који је добио сертификат. Поред Шапца, сертификат су добили Пожаревац и Ћуприја.

За 39.000 предузетника и привредних друштава, као и 900.000 грађана који у њима живе, то значи да могу да рачунају на услуге локалне управе по највишим међународним стандардима, саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), а пренела Бета.



Шапцу је то други сертификат који доказује да стално ради на унапређењу услова пословања.

До сада су 54 локалне самоуправе добиле сертификат да су "по мери привреде", а још 33 су у поступку сертификације.

Анализе су показале да су услови за пословање у тим местима 70 одсто бољи него у градовима и општинама које немају ту потврду квалитета, а готово трипут су успешнија у привлачењу инвестиција, навео је НАЛЕД.

Програм сертификације општина са повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи од 2012. спроводи више од 20 институција и организација из Хрватске, Северне Македоније, БиХ, Црне Горе и Србије. Подршку програму дала је Влада Немачке путем Отвореног регионалног фонда ГИЗ за модернизацију општинских услуга.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa